Elektrische keuring

Elektrische keuringBij de verkoop van een woning gebouwd voor oktober 1981 (voor invoering AREI) is de verkoper vanaf 1 juli 2008 verplicht om een keuringsattest van de elektrische huishoudelijke installatie voor te leggen. Als de notaris niet beschikt over het attest, mag de verkoop niet plaats vinden.

De eigenaar van een woning gebouwd na oktober 1981 beschikt over een attest. Als de verkoper niet meer in het bezit is, moet de eigenaar aan de notaris bewijzen dat het huis gebouwd is na oktober 1981. De notaris moet dit in de akte vermelden en noteren dat de verkoper zijn verslag verloren heeft.

Een keuring is 25 jaar geldig en moet daarna opnieuw worden aangevraagd;

Huizen van voor oktober 1981 die na deze datum hun elektriciteit hebben verzwaard, beschikken meestal over een keuringsattest. Indien de verkoper het verloren heeft, dient hij zich een nieuw aan te vragen.

De keuring moet uitgevoerd worden door een Erkend Keuringsorganisme.

Het keuringsverslag mag zowel positief als negatief zijn. Als vermeld wordt dat de installatie niet conform het AREI is, mag de woning dus verkocht worden. Enkel als er geen attest is, moet de verkoop opgeschort worden.

Is er nooit een aanpassing gebeurd en staan er in het keuringsverslag inbreuken dan heeft de “koper” tot 18 maanden na de verkoop de tijd om een nieuwe keuring aan te vragen.

WONINGCERTIFICATEN.be – Elektrische Keuring bestellen zie bestelformulier.

Het EPC attest

Het EPC, of voluit het energieprestatiecertificaat, is verplicht bij elke overdracht of nieuwe verhuring van een privé eigendom

Elektrische keuring

Het is verplicht een attest van electrische keuring voor te leggen bij verkoop van uw woning.

Onze partners